Információk előadóknak

A bemutatók formájáról a szerzőket a CMT rendszeren keresztül értesítik. Kérjük az előadókat ellenőrizzék előadásuk időpontját és formáját a konferencia programban (hamarosan elérhető). Poszter bemutatók esetén, hacsak a szerzők ezt külön nem jelezték a szervezők felé, digitális poszter bemutatóra kerül sor.

Szóbeli bemutató:

A szóbeli bemutatók a plenáris teremben lesznek megtartva. A bemutatók hossza 15 perc, mely után van lehetőség kérdésekre maximum 5 perc erejéig. Az előadáshoz biztosítunk számítógépet Microsoft Office(TM) és Adobe Reader(TM) programokkal és internet kapcsolattal, de lehet használni saját hordozható számítógépet is (VGA csatlakozással). Az előadókat kérjük a szekciót megelőző szünetben töltsék fel, illetve próbálják ki az előadásaikat.

Poszter bemutató:

A poszter bemutatók az erre berendezett teremben lesznek megtartva. A bemutatók párhuzamosan zajlanak, az előadók az érdeklődők kisebb csoportjaival beszélgetnek a kiállított poszter előtt.
A kiállított poszterek az alábbiak egyike lehet:

 • Digitális Poszter: A bemutatóhoz biztosítunk egy 106 cm képátlójú kijelzőt. A kijelző képes képek és videók lejátszására USB bemeneten keresztül, illetve hozzákapcsolható hordozható számítógép HDMI, vagy VGA kimenetéhez. Kérjük az előadókat, hogy hozzák saját számítógépüket a lejátszáshoz, vagy készítsék el előadásukat USB adattárolón képek, illetve videók sorozataként. Egyéb tanácsok, információk:
  • A kijelzők típusa LG42LM3450. Képátló: 106 cm, felbontás: Full HD (1920x1080), képarány: 16:9
  • Mivel a bemutatók egy légtérben párhuzamosan zajlanak, hang sáv használatát nem támogatjuk (csak fejhallgatóval)
  • A technikai nehézségek elkerülése érdekében, kérjük az előadókat ellenőrizzék le a poszterüket a bemutató előtt
  • Van lehetőség 2mx0.8m felületű asztal igénylésére (kérjük ezt előre jelezzék a rendezők felé)
  • USB adattároló használata esetén a jobb kompatibilitás miatt javasolt a JPG képek használata a kijelző méretére és képarányára optimalizálva.
  • USB adattárolóról videó lejátszására is van lehetőség, de a váltás képek és videók között nem automatikus. (Automatikus lejátszás csak külön a képek és külön a videók között lehetséges)
 • Hagyományos Poszter: Szabványos álló A0-ás nyomtatott poszterek számára biztosítunk állványt. Az előadókat kérjük jelezzék a szervezők felé, ha hagyományos posztert választanak. Ha eltérő poszter méretet szeretnének kiállítani, kérem előzetesen egyeztessenek a szervezőkkel.

Technikai bemutató:

Az technikai bemutató szekcióba jelentkezőket kérjük a következőkre készüljenek:

 • Minden előadó kap 5 perc előadás időt a plenáris teremben. A rövid előadások után az előadók a kérdéseket a poszter teremben válaszolhatják meg.
 • Digitális poszter lehetőség (lásd fent). A digitális poszterek kiállítására a rövid előadások után kerül sor. A poszter szekcióhoz hasonlóan párhuzamosan zajlanak a bemutatók.
 • Minden előadó kap 2m x 0.8m felületű asztalt a poszter teremben, melyen működő szoftver vagy hardver demót mutathatnak be (egyéb asztal méret igényt kérjük jelezzék). A demók a konferencia teljes időtartama alatt kiállítva maradnak. (A poszterhez használt kijelzőket a későbbi poszter szekciók idejére azonban igénybe vesszük.)